Az ELEMENTÁL Pszichológiai Műhely fiatal, kreatív és kihívásokat kedvelő pszichológusokból áll. Fő hivatásunknak tekintjük a mentálhigiénés segítségnyújtást, a pszichés egészség szempontjából egészséges, veszélyeztetett, krízisben lévő, vagy beteg egyéneknek, pároknak, családoknak és csoportoknak.

Tagjaink különböző területekre specializálódtak, így sokféle megközelítés közül választhatjuk ki az Önnek legmegfelelőbbet.
Céljaink között szerepel az is, hogy a pszichológia tudománya által felhalmozott tudást közérthető és gyakorlatias módon közvetítsük Önnek.

A Műhely 2004-ben alakult olyan pszichológusokból, akik azért társultak, hogy szakmai közösséget alkossanak. Tagjaink sokféle előképzettséggel rendelkeznek, akik ezeket a képességeket a pszichológiai tanácsadás szolgálatába állítják. Pszichológusaink között így található keramikus művész, Waldorf-tanár, festő, üzleti tanácsadó, hipnoterápiával foglalkozó szakember, stb. Ez a sokszínűség megtermékenyítően hat pszichológiai munkánkra.

Az ELEMENTÁL név számunkra a név azt jelenti, hogy az ember a mentális képességeit, erejét használja föl arra, hogy önmagában változást hozzon létre. Ez a változás pedig - ha eléggé motiváltak vagyunk - elemi erejű és alapvető jelentőségű lehet, vagyis elementáris.

Az ELEMENTÁL név egy ötletbörze során vetődött föl és hosszas gondolkodás után választottuk ezt.
Az ezotériában az elementálok a gondolatainkhoz kapcsolódó szellemi lények, amelyek körbeveszik azokat. Pozitív gondolatokhoz jó, negatív gondolatokhoz gonosz elementálok kapcsolódnak. Eszerint minden egyes gondolatunk, aktív - pozitív vagy negatív - erőként él tovább a világban. Ez minden személyközti kommunikációra hatással van, úgy a magánéletben, mint a pszichológus tanácsadóval való konzultáció során. Bár senki sem ellenőrzi gondolatainkat, mimikánkon és viselkedésünkön láthatóvá válnak. Ezért kizárólag mi magunk vagyunk felelősek azért, hogy gondolatainkkal milyen belső (mentális) és milyen külső környezetet alakítunk ki magunk körül.

 

 

  magyarenglish
     

Bemutatkozunk

Munkatársaink

Pszichológiai
tanácsadás


Állásinterjú felkészítés

Csoportok /
Tréning


Aktuális

Kapcsolat

Linkek