Önismereti csoport - Személyiségfejlesztő Alkotóműhely

Alkotni számtalan módon lehetséges, és ha az alkotás folyamatát beépítjük mindennapjainkba, életünk olyan izgalmas kalandok sorozatává válik, mely rólunk szól - arról az egyetlenegy emberről, akik csak mi lehetünk. Lényeges a szándék, mellyel alkotáshoz fogunk: a külső valóság leképezése, vagy a belső világunk kifejezése miatt nyúlunk az ecset után? A külvilág számára alkotunk, vagy pusztán az alkotás öröméért? Az alkotás folyamata olyan belső út lehet, melyen elindulva máris önmagunkkal találkozunk, belső erőinket érezzük, próbálgatjuk készségeinket, képzeletünk határtalan világával ismerkedünk. Az alkotási folyamat lehetőséget ad önmagunk további megismerésére, számos dologra tanít, segíti a belső alakulást, mely életünk számos területére hatással van.

Amikor a megjelenített tartalom belső képeinket tükrözi, az alkotófolyamatnak önismereti értéke is van. Belső világunk ugyanolyan realitás, mint az a környezet, amiben élünk, s a belső tartalom megfoghatóvá válik, ha külső formára talál. Sokszor nehéz szavakba önteni azt, ami bennünk van, s bármilyen konkrétan fogalmazunk is, a világot mindenki saját szűrőjén keresztül érzékeli. Alkotásaink sokszor a szavaknál jobban fejeznek ki minket. Egyediségünk jól látható olyankor, amikor egy meghatározott téma életre hív egy bennünk élő képet, és az így született képeket összehasonlítjuk. Nincs két ember, aki ugyanúgy "képezné le" ugyanazt a témát vagy minőséget.

Alkotás közben a hangulatok, érzések a változó formákkal, színekkel együtt alakulnak, így a rajzolás, festés, agyagozás nem csak ezek kifejezéséhez és tudatosításához, hanem az alakításukhoz is nagyszerű eszközök. Egy aktuális belső állapot nem csak a tartalmi ábrázolásban, hanem a színekben, formákban, a választott technikában vagy akár az eszközhasználatban is kifejeződhet.

Kialakult egy olyan alkotó műhely, melynek célja, hogy a festés, rajzolás, agyagozás eszközeivel teremtsen lehetőséget a belső utazáshoz. Mai tudományosan gondolkodó, felgyorsult világunk az emberek figyelmét kifelé, a tárgyak felé irányítja. A mindennapok túlzott kötelességei, a rutintevékenységek, a hosszan tartó pszichés-emocionális túlterheltség és stressz sok ember életében olyan veszélyeztető tényező, mely a szervezet pihenésén túl újabb belső erőforrások felfedezését is igényli. E belső utazás ehhez ad segítséget.

 

 

  magyarenglish
     

Bemutatkozunk

Munkatársaink

Pszichológiai
tanácsadás


Állásinterjú felkészítés

Csoportok /
Tréning


Aktuális

Kapcsolat

Linkek