Tóth Zs. Izabella
Pszichológus

Tevékenység:

Bárkivel előfordulhat, hogy úgy érzi, útvesztőbe került, nem látja tisztán merre tovább. Keressen bátran, hogy együtt megtaláljuk a kiutat! Várom megkeresését, ha életvezetési problémái, párkapcsolati nehézségei vannak, nehéz megbirkóznia a stresszes helyzetekkel, szorongásaival, vagy önismeretét szeretné fejleszteni.

Módszerek:

A terápiás kapcsolat rendszeres heti egyszeri találkozást igényel. Az első alkalom egy ismerkedő, kötetlen beszélgetés. Az első 2-3 alkalom során a közösen dolgozzuk ki a terápiás célt/célokat, valamint a konzultáció időtartamát (azaz, hogy hány ülésre lesz szükség ezen célok eléréséhez). A terápiás program összeállítása során olyan módszerek tudatos kombinációját alkalmazom, amelyek a rogersi nondirektív-személyközpontú terápiával jól összhangba hozhatók. Ilyenek főképp a relaxáció különféle módozatai, illetve a kognitív pszichoterápia egyes elemei. Szemléletem tehát alapvetően integratív jellegű, igyekszem mindig a páciens személyiségének legmegfelelőbb módszert alkalmazni.

 

Tanulmányok:

2004 - megkezdtem a Jannus Pannonius Tudományegyetemen az ifjúsági és gyermek-klinikai szakpszichológusi képzést. (várható befejezés: 2008 június)

2003 - ELTE, Bölcsészettudományi Kar, pszichológus diploma

2002 - ELTE, Bölcsészettudományi Kar, magyar nyelv és irodalom szak, bölcsész diploma

 

Képzések:

2003 autogén tréneri vizsgát tettem az autogén tréning módszerspecifikus képzésben a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesületnél.

Kiképző:dr. Szőnyi Magda

2003 megkezdtem az autogén tréning felsőfokát jelentő, imaginációs-meditációs módszerspecifikus képzést, a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesületnél. (várható befejezés:2007 január)

Kiképző: dr. Szőnyi Magda

2005 elvégeztem a Négyüléses konzultáció serdülőkkel technikai és elméleti képzést, a Saját Úton Alapítványnál ( Gyermek, Serdülő és Felnőtt Pszichoterápia és Mentálhigiénés Kultúra Fejlesztéséért).
Kiképzők: dr.Ajkay Klára, dr.Koller Éva, dr. Kökény Vera, dr. Laczkó Katalin, dr. Németh Margit

2005 elvégeztem az ISPA ( Nemzetközi Iskolapszichológia Társaság) által szervezett egy hetes krízisintervenciós szemináriumot Csehországban ( a szeminárium nyelve a német volt).
Kiképzők: dr. Arthur Englbrecht , dr. Bernhard Meissner, dr. Roland Strorath

2006 elvégeztem a rogersi nondirektív személyközpontú módszerspecifikus képzés csoportos és egyéni saját-élmény valamint tréning részét.
Kiképzők: Kenderfi Miklós, dr. Kovács Dóra, dr. Pintér Gábor

2006 megkezdtem az Integratív Pszichoterápiás Egyesületnél az ericksoni hipnoterápiás-integratív módszer elsajátítását. (várható befejezés: 2009 első negyedév)

Szupervízoraim között tudhatom: dr. Füri Annát, dr. Sabján Ilonát és dr. Szitó Imrét, jelenleg pedig dr. Szamosi Évához és dr. Szőnyi Magdához járok rendszeres szupervízióba.

 

Munkahelyek, szakmai tapasztalatok:

2006 januárja óta a Pesterzsébeti Nevelési Tanácsadó pszichológus-teamjének munkatársa vagyok.

2004 szeptembere óta néhány pszichológus kollégámmal egyéni konzultációt is biztosítunk azok számára, akik esetlegesen úgy érzik, hogy pillanatnyilag útvesztőbe kerültek, nem látják tisztán merre tovább, életvezetési problémákkal, párkapcsolati nehézségekkel küzdenek, nehéz megbirkózniuk a stresszes helyzetekkel, szorongásokkal, vagy önismeretüket szeretnék fejleszteni.

2003 decemberétől 2005 decemberéig a Csepeli Nevelési Tanácsadóban mint iskolapszichológus dolgoztam.

2003 szeptemberétől 2004 szeptemberéig a Madarász utcai Kórház Faludi utcai gyermekpszichoterápiás rendelőjében gyakornokoskodtam.

2002 nyarán két és fél hónapot töltöttem Franciaországban, Lyonban, ahol az ottani szociális rendszerrel ismerkedtem, valamint egy bevándorlókat és szociálisan rászorultakat befogadó intézmény pszichológusainak munkáját segíthettem.

2001-től 2003-ig tanítottam az Alternatív Közgazdasági Középiskolában pszichológiát 11. és 12. évfolyamosoknak, akiket 2003 tavaszi félév végén érettségiztettem.

Elérhetőség:

E-mail: tbella@freemail.hu
Tel: 06-70-317-55-44
A konzultáció helye: VII. ker. Akácfa u. 63.

 

 

  magyarenglish
     

Bemutatkozunk

Munkatársaink

Pszichológiai
tanácsadás


Állásinterjú felkészítés

Csoportok /
Tréning


Aktuális

Kapcsolat

Linkek